Ще одна потрібна справа

23.12.2014 12:07

В приміщенні Більченського НВК розпочалася ще одна хороша справа, яку започаткували вчителі, дирекція, за підтримки та розуміння всього колективу школи. Для військових давно є потреба виготовляти білі «сніжні» маскувальні сітки на зимовий період.

За основу для плетіння маскувальної сітки взяли рибальську сітку, яку допомогли придбати члени штабу Миколаївської самооборони. Адже після простих розрахунків виявилося, що купувати сітку-основу і виготовляти маскувальну сітку власноруч, є в кілька разів дешевше ніж купувати готову фабричного виробництва. Знайшли такого виробника в Харкові.

На загальношкільній лінійці, після молитви за воїнів, оголосили про потребу принести білу тканину. Тканину учні приносять кожного дня. З великим захопленням всі класи і навіть дітки з дитячого садочка та працівники школи у вільний від навчання час взялися за виготовлення маскувальних сіток для військових з метою маскування техніки та оборонних укріплень на Сході нашої країни. Учні працюють кожної перерви і залишаються після уроків. Заходять навіть на 5-10 хвилин, щоб внести і свою «лепту» в загальну добру справу. Робочих рук в нас не бракує. Стараннями учнів та їхніх батьків тканиною для плетіння також на перших порах забезпечені. І як результат, три готові сітки розміром 3x6 метрів у середу 10 грудня забрали самооборонівці. В п’ятницю цю сітку повезуть на Схід, щоб передати безпосередньо нашим захисникам.

Закликаємо небайдужих людей долучатися до загальної доброї справи допомоги воїнам. Сидіти на дивані, переглядати новини по телевізору і співчувати нашим військовим недостатньо. Допомога потрібна ділом, а не словами. Тільки разом переможемо споконвічного ворога. І якщо наша праця підтримає і збереже життя хоча б одного воїна, то вона вже не буде марною.

Слава Україні!    Героям слава!